„A szellemi tulajdonjog az egyik legkreatívabb jogterület: elképesztően izgalmas kialakítani egy kis, feltörekvő vállalkozás portfólióját vagy megvédeni egy nagy, nemzetközi cég hosszú évek munkájával felépített szellemi termékét.”

Dr. Kocsomba Nelli 2006-ban diplomázott az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán. Az ügyvédjelölti és ügyvédi éveket kisebb, nemzetközi ügyfélkörrel is rendelkező ügyvédi irodákban töltötte, ahol angol és magyar nyelven foglalkozott munkajogi, kereskedelmi jogi szerződésekkel, illetve polgári peres eljárásokban képviselte az ügyfeleket.

A Dr. Kocsomba Nelli Ügyvédi irodát 2013-ban azzal a céllal alapította meg, hogy elsősorban a szívéhez közel álló jogterülettel, a szellemi tulajdonjoggal, és a hozzá kapcsolódó egyéb innovatív jogterületekkel foglalkozhasson.

Nelli 2012 óta együttműködő partnere egy nemzetközi, szellemi tulajdonjoggal foglalkozó nagy múltú regionális ügyvédi irodának. Így az elmúlt tíz év során kiemelkedő tapasztalatokra tett szert a multinacionális vállalatok iparjogvédelmi portfóliójának kezelésében, valamint jól működő kapcsolatokat épített ki külföldi piacokon hasonló területen dolgozó munkatársakkal, akikkel a védjegykutatásokban, határon átnyúló védjegybitorlási ügyekben illetve több országot is érintő felszólalási ügyekben hatékonyan működik együtt..

Nelli szívügye az induló vállalkozások, közepes méretű cégek és vállalkozók támogatása elsősorban szellemi tulajdonjogi kérdésekben. Az ügyfelek üzleti céljai előmozdítása érdekében együtt dolgozik velük a szellemi tulajdon portfóliójuk létrehozásában, megvédésében, fejlesztésében és későbbi hasznosításában, különös tekintettel a védjegyjogra.

Tanulmányok

Közigazgatás-szervező, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Jogász, Eötvös Lorand Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar

  • Külföldi részképzés, Deusto Egyetem (Spanyolország)

Felsőfokú iparjogvédelmi képzés, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Középfokú szerzői jogi tanfolyam, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Nyelvtudás

Angol, német, spanyol

Tagság

Budapesti Ügyvédi Kamara

Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Gewerblicher Rechtsschutz und Urheberrecht (Német Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület)

AIPPI