„Számomra a munkám olyan, mint egy autós kirándulás a szikrázó portugál óceán partra. Elsőre hosszúnak tűnhet a végcélig út, tele van kihívásokkal: hegyes-völgyes vidékekkel, melyek mind próbára teszik az emberi kitartást. Azonban, ha az utazó eléggé elszánt és kitartó, az eredmény garantált. A felismerés pedig a parton, hogy a siker az utazás nélkül nem is lenne olyan édes, mindennél jobb. Így van ez a jogi pályán is, ahol minden nap új feladat és megmérettetés vár, amely megoldása legalább olyan izgalmas, mint a partra vezető hegyi út.” 

Garabás Nikoletta 2017 óta dolgozik a Dr. Kocsomba Nelli Ügyvédi Irodában jogi asszisztensként, ahol többek között szerzői jogi jogsértésekkel, védjegy-, domain- és vámügyekkel foglalkozik.

Nikoletta jogi tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem jogi asszisztens képzésen kezdte. Később a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója lett, ahol 2023-ban szerezte meg abszolutóriumát. A lengyelországi Jagelló Egyetemen töltött külföldi részképzési időszaka alatt jelentős tudásra tett szert az iparjogvédelem és a szerzői jog területén, amit a Zivko Mijatovic and Partners nemzetközi, szellemi tulajdonjoggal foglalkozó ügyvédi irodánál kamatoztatott.

Az ügyvédi irodában feladata a védjegybejelentésekkel összefüggő felszólalások, védjegy-törlési eljárásokban kutató- és előkészítő munka. Nikoletta kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, illetőleg az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala előtti védjegybejelentéseket megelőző elemző-értékelő védjegykutatások terén.

A társadalmi felelősségvállalás iránti elköteleződését mutatja, hogy az egyetemi tanulmányaiban elért eredményei és az ügyvédi irodánál végzett munkájában való folyamatos helytállása mellett évekig önkéntes jogászként is tevékenykedett a Járókelő Közhasznú Egyesületnél

Tanulmányok

  • Jogi asszisztens, Károli Gáspár Református Egyetem
  • Jogász, Pázmány Péter Katolikus Egyetem
    • Külföldi részképzés, Jagelló Egyetem (Lengyelország)
  • Középfokú iparjogvédelmi képzés, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
  • Középfokú szerzői jogi tanfolyam, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

      Nyelvtudás

Angol, német